Десет трика за по-бели зъби

Ако вашата усмивка е загубила блясъка си заради жълти или кафяви зъби, то можете да използвате следващите 10 трика, които се препоръчани от професионални стоматолози. Всички съвети по-долу имат доказано добро влияние, така че може да им се доверите.

1. За бели зъби – ограничете приема на кафе и червено вино

Това са напитките, които обичаме, но знаем, че оставят неприятни следи по зъбите ни. Ако не можете да се откажете от тях, поне ги ограничете, за да се радвате на по-бели и чисти зъби.

2. Купете паста за зъби с куркума

Оранжевият цвят на тази подправка не бива да ви притеснява, защото нейната главна съставка е т.нар. куркумин, който има свойството да премахва зъбната плака и да съдейства избелващо. Ето защо този вид пасти са препоръчвани от много стоматолози за избелване на зъби.

3. Консумирайте сурови плодове и зеленчуци

Хрупкавите сурови плодове и зеленчуци почистват зъбната повърхност. Те допринасят и за отделянето на повече слюнка, която пък чисти попадналите отпадъци от храните.

4. Кажете не на сладкишите

Захарните изделия, като торти, кексове, шоколад и т.н. водят до поява на петна по зъбите. Ето защо всички стоматолози препоръчват да страните от захарите при избелване на зъби.

5. Посетете дентална клиника

С посещението си в специализирана дентална клиника, можете да върнете блясъка на вашите зъби. Добрите дентални експерти предлагат избелване на зъби чрез специални технологии.

6. Сменяйте редовно четката за зъби

Ако използвате вашата четка за зъби повече от 3 месеца, то тя ще стане негодна. При положение, че забележите износената четка за зъби отидете в магазина и купете нова.

7. Откажете пушенето на цигари

Тютюнопушенето е най-честата причина за пожълтяване на зъбите. Полепналият никотин е много неприятен и освен че оцветява зъбите, може да доведе до кариеси и лош дъх.

8. Избелване на зъби с обелка от банан

Обелката от банан също има добър ефект при избелване на зъби. За целта просто я обърнете на обратно и натъркайте зъбите си веднъж или два пъти дневно. Резултатът е чудесен.

9. Ягодите също са вариант

Намачкайте десетина броя ягоди и поставете сместа в устата си. Задръжте последната върху зъбите за около 2 минути, а след това изплакнете с хладка вода. Ефектът е гарантиран.

10. Спазвайте стриктна хигиена

Денталната хигиена е много важна за това да имате бели и здрави зъби. Ако все пак имате проблем, то не се колебайте да посетите Дентална клиника Ортодент, където ще ви обърнат внимание.

Снимка: yanalya / Freepik

Call Now Button