Брекети (Ортодонтия)

Ортодонтията е един от начините да се сдобиете с по-красива усмивка, чрез подреждане на зъбите. За целта се използват метални или сапфирени брекети, с чиято помощ намалявате риска от поява на придобивате по-високо самочувствие и по здрави и подредени зъби. Този вид лечение има за цел да подобри зъбната хигиена и да придаде повече блясък и естетика на Вашата усмивка.

Профилактиката при ортодонт, трябва да започна в по-ранен стадий, за да се радвате на красиви и здрави зъби. Идеята е да получите изправени зъби, защото по този начин ще предотвратите евентуалните заболявания. За целта се поставят брекети от външната или вътрешната страна, както и различни видове шини за изправянето на вашите зъби. Тук сме длъжни да напишем, че процедурите не са травматични и не бива да се страхувате.

Защо да избера ортодонтско лечение с брекети?

Кривите зъби са предпоставка за нарушаване на оралната хигиена и в същото време нарушават функционалността на зъбната конструкция. Ето защо брекетите и шините ще спомогнат за създаването на нова и по-здрава кост. Последната ще ви помогне да подобрите хигиената и здравината на зъбите, а това ще доведе до естетически издържаната им визия и възможността да се храните в отсъствие на напрежение. Това са все важни причини за провеждането на ортодонтско лечение, така че не отлагайте тази процедура във времето, а започнете днес.