Какво е орална хирургия?

В случай, че всички методи за лечение на зъби, са привършени, то остава провеждането на лечение чрез орална хирургия, което помага за възстановяването на пациента. Хирургичната дентална медицина в наши дни е много развита и не се свързва с дълги и болезнени процедури, които притесняват хората. Интервенциите са най-различни, според оплакванията на гражданите.

Екстракцията /вадене/ на един или повече зъби е най-често срещната оперативна процедура. За да се извърши вадене на зъб се прилагат специални обезболяващи средства (анестезия), чрез които няма да усетите дори и най-малка болка. От особена важност е упойката да бъде поставена на точното място, за да се предотврати чувството на подуване и дискомфорта на пациента.

Другите хирургични интервенции са свързани с инцизиите, цирумцизиите и поставянето на хирургични шевове. Всичко това може да звучи страшно и неприемливо, но екипът на Дентална клиника Ортодент е изключително опитен и със сигурност няма да се сблъскате с травматични и болезнени последствия.

Защо да се подложим на орална хирургия?

В някои случаи е невъзможно да пренебрегнем хирургическата намеса за зъбни заболявания. Преди стартиране на оперативната част се взимат съответните аналгетични, антибиотични и прочие мерки. Всичко това се прави с цел, да се абстрахирате от страха и болката. Повече информация относно хирургичните интервенции ще получите от вашия дентален лекар.