Обща част:

С течение на годините, зъбите променят своя цвят (потъмняват), а по повърхността им може да се наблюдават различни по произход,форма и цвят петна. Основните причини за преоцветяването на зъбите са:
1. Пигментите, намиращи се в някои храни и напитки(чай, кафе, вина, соев сос)
2. Тютюнопушенето
3. Възрастта
4. Генетично предразположение
5. Прием на антибиотици(най-често тетрациклини)
6. Неправилно умъртвяване, обработка и запълване на коренови канали
7. В следствие травма на зъба, и последвалото разкъсване на кръвоносни съдове
8. Некроза на пулпата
9. Амалгамени обтурации и много други
Като резултат от това потъмняване на зъбите, самочувствието намалява, а социалните контакти са притеснителни и понякога дори нежелани.
Избелване на зъби е лесен, безопасен и доказано действащ начин да върнете предишната белота и блясък на усмивката си, чрез системите ни за избелване на зъбите.

Основните методи на избелване на зъби са:

Клинично избелване и Домашно избелване

Клиничното избелване е свързано с едносеансно или двусеансно посещение на денталната клиника. При него лекарят по дентална медицина първо почиства наличните зъбен камък и плака от повърхността на зъбите, и след като изолира с течна бариера венците нанася гел, съдържащ избелващия агент. Гелът за клинично избелване е с по-високо съдържание на избелващото вещество, от колкото този за домашно избелване. Нанася се по повърхността на зъбите 2 или 3 пъти, за период от 20 минути след това се промива, а зъбите се подсушават.
При домашното избелване е свързано със взимане на отпечатъци от вашите зъби .След това по тях, в зъботехническа лаборатория се изработват шини за избелване (меки и прозрачни),които се предават на пациента заедно с избелващият гел и подробни наставления за употреба. Домашното избелване е малко по-продължително и с натрупващ се ефект, който ще видите след 1-2 седмици. Ако усетите засилваща се чувствителност в зъбите може да разредите използването им през вечер, като нанасяте гела в шината и я поставяте за 20-30 минути след почистване на зъбите с четка и паста.
Системите, които използваме за избелване на зъбите са неагресивни, не причиняват болка и не носят риск за състоянието на зъбите ви. Избелващите агенти не разрушават емайла, а само извличат органичните оцветители от твърдите зъбни тъкани.

Резултатите:

Те са видни между 6 месеца и 2 години, в зависимост от начина на живот и хранителната диета. След избелване, тя не трябва да включва никакви оцветяващи храни и напитки в рамките на 7 дни(тъй наречената бяла диета).
От изключителна важност е почистването на зъбния камък и плака, както и лекуването на кариеси и шиячни дефекти, преди избелване на зъбите. Ако тези манипулации се пренебрегнат резултатът няма да е добър, а съществуващите проблеми могат да се задълбочат.

Ако имате някакви въпроси свързани с услугите, пишете ни на office@ortodentbg.com.

Цените ни може да разгледате тук.