Зъбни импланти

Имплантологията дойде в помощ на съвременната стоматология и помогна за възстановяването на частичната или пълната липса на зъби при пациентите. Методът включва поставянето на зъбни импланти, които заместват корените на липсващите зъби. Обикновено, след като се закотвят имплантите се интегрира надстройка и върху нея се поставя коронка. Последната води до възстановяване на липсващия зъб в устата и пациента е удовлетворен.

Пациентите могат да избират от различни видове зъбни импланти. Така например имат възможност да заложат на конвенционалните импланти, които се поставят в меката зъбна кост или да се насочат към базалните зъбни импланти, където интеграцията се извършва в най-твърдата (кортикална) кост на зъбите. Всеки вид импланти имат свои собствени специфики.

Защо да поставя зъбни импланти?

Ако сте се лишили от един или повече зъби в устата си заради пародонтит, диабет или друго заболяване, то не се плашете да прибегнете към имплантологията. Последната ще се погрижи да върне самочувствието и усмивката ви, така че да се чувствате отлично. Разбира се, трябва да решите какъв вид дентални импланти искате да притежавате, като за целта е нужно да се направи консултация със специалист, който да ви разясни положителните и отрицателните страни на различните варианти. Крайният ефект ще бъде повече от удовлетворителен за вас.