Десет съвета за свеж дъх

На всички ни се е случвало, да срещнем човек с лош дъх. Това наистина е един неприятен момент, за който трябва да помислим. Това е поводът да напишем тази кратка, но полезна статия, чрез която ще ви предложим най-ефективните начини да имате свеж дъх.

1. За свеж дъх – не забравяйте да пиете вода

Много е изписано за водата, но тя наистина се явява като пречка за бактериите и тяхното развитие. Пийте повече вода, ако искате да постигнете по-здраво тяло и свеж дъх.

2. Почиствайте редовно езика си

В повечето случаи лошият дъх идва от Вашия език. Ето защо е добре да го чистите редовно с четка. Ако проблемът продължи, след като сте почистили езика, може да посетите дентална клиника Ортодент. Там ще получите допълнителни професионални съвети.

3. Редовно миене на зъбите

За да премахнете всички бактерии и микроби, мийте редовно зъбите си с паста и четка.

4. Използвайте дъвки без захар

Дъвченето на дъвки без захар е един добър начин да си осигурите максимално свеж дъх.

5. Консултирайте се със специалист

Ако проблемът с лошия дъх стане постоянен и нищо не помага, е добре да се възползвате от услугите на дентална клиника Ортодент, където специалистите ще разрешат вашия проблем.

6. Откажете цигарите

Безспорен факт е, че никотинът води до свиване на кръвоносните съдове, както и до намаляване на слюнката. Това са все причини за поява на лош дъх. Спрете пушенето.

7. Дъвчете листа от мента

Ако търсите начин за естествена борба с лошия дъх, то ние Ви предлагаме да дъвчете ментолови листа, защото те ще бъдат ваш верен помощник във всяка една ситуация.

8. Намалете консумацията на кафе

Кафето има високи киселинни нива, които са причина за лошия дъх. Опитайте се да ограничите консумацията на горещата напитка, за да се предпазите от неприятните миризми.

9. Купете си пробиотици

Пиенето на пробиотици ще ви помогне за правилното разграждане на храната в стомаха Ви, така че да тя да не стане причина за лошия дъх, който се носи от устата ви.

10. Посещавайте редовно Вашия стоматолог

В случай, че живеете в столицата, може да посетите Дентална клиника Ортодент в квартал Лозенец. По този начин ще се предпазите от различните заболявания на зъбите Ви.

Снимка: katemangostar / Freepik

Call Now Button