Фасети или корони ?

Фасети или корони – какво да избера ?

Искате ослепителна усмивка и я искате веднага?

От много време криете своята усмивка? Притеснявате се да се усмихнете широко, защото смятате, че другите само там гледат? Да, прави сте, усмивката създава 60% от цялостното впечатление за естетиката на лицето. Подарете си ослепителна усмивка още сега! Чували сте вече за естетичните възстановявания, фасети, корони….
Керамичните възстановявания са отлично решение за вас, ако искате да променим:
• Формата на вашите зъби- прекалено къси или малки по размер;
• Размерът им;
• Позицията, разположението им -ротирани, наклонени зъби..;
• Техният цвят -преоцветени от кореново лечение, тетрациклинови оцветявания, флуороза, зъбни дисплазии;
• Множество неестетични обтурации или кариеси;
• Стари металокерамични корони, тъмнеещи при венеца, незадоволителни по форма, цвят и прозрачност.

Каква е процедурата?

Когато за пръв път дойдете в нашата клиника, вземаме диагностични отпечатъци, по които изготвяме модел на бъдещите ви зъби Wax Up. Обсъждаме желаната от вас усмивка. Ако желаете по-светъл цвят на зъбите, избелваме тези, на които няма да бъдат правени възстановявания. В следващо посещение изпиляваме максимално щадящо с праг, който осигурява здравето на пародонталните тъкани. Взимаме отпечатъци за постоянните конструкции от цялото съзъбие и в захапка, за да бъдат включени в артикулатор.
Временните конструкции изработваме по диагностичния модел Mock Up. Това ви дава възможност да оцените бъдещите зъби по форма, размер и позиция в устата си, да ги обсъдите с близки и да коментираме какво бихте желали да променим.
В трето посещение фиксираме постоянните възстановявания.
Алтернатива е услугата Smile Makeover. В този случай изработваме проекта на бъдещите керамични фасети/корони в устата с фотополимер/. Още след първото посещение придобивате представа за бъдещата си усмивка. Изработените по този начин естетични възстановявания Bonding могат да останат в устата и с години, но се преоцветяват, по-крехки са от керамичните и не са така прецизно адаптирани при венеца. Затова препоръчваме заместването им с постоянни фасети/корони.
Керамичните възстановявания напълно са изместили металокерамичните заради:
• По-високата естетика, по цвят и прозрачност са най-близки до естествените зъби и са практически неразличими
• По-добра билогична поносимост: металът в металокерамиката има известна разтворимост и корозия в орална среда, топлопроводим е
• По-добра адаптация на към зъба в областта на венеца: при мк конструкции се наблюдава сивеене на венеца от подлежащия метал
• Керамичните конструкции са по-леки

Фасети или корони?

Разликата е, че короните обхващат цялата вътрешна повърхност на зъба, а фасетите – само част от нея. Това означава, че в случаи на неправилно разположени зъби – ротирани или наклонени, изтрити или при пациенти, които стискат или скърцат със зъби коронките са избор на възстановяване. Решението за това можете да оставите в наши ръце.

5 Факта за фасетите:
 Трябва да се доверите на истински професионалист, за да получите максимално добър резултат;
 Една и съща усмивка не пасва на всеки – фасетите при нас са съобразени с индивидуалната анатомия и характеризация на зъбите ви;
 Несъвършенството = съвършенство. Казано иначе красотата не е симетрия, а хармония;
 Зъбите с корони или фасети изискват същите грижи като естествените зъби- четкане с мека четка с подходяща техника или със звукова четка Sonicare и почистване с конец;
 Циркониевите корони или фасети са по-здрави от керамичните, но нямат същата естетика, циркониевата керамика е по-опакерна (млечнобяла) и няма същата прозрачност.

Още полезни материали:

За повече информация, пояснения и препоръки, както и за изготвяне на индивидуален лечебен план винаги можете да се обърнете директно към нас – Дентална клиника Ортодент.

Call Now Button